skynboutique.hu

Pénztárcák, irattartók széles választékban

Gregorio termékek

A marhabőr a legsokoldalúbban felhasználható bőrfajta. Vastagsága és nagy szakító szilárdsága miatt szinte mindenre alkalmas, amit bőrből gyártani lehet.Pénztárca készítéséhez legalkalmasabb a marha nappa bőr. Állaga puha, tapintása selymes, puhasága ellenére nagy a szakítószilárdsága, ezért sokáig lehet használni az ilyen fajta bőrből készült pénztárcát, nem szakad el és nem nyúlik meg.

A divatos lakkbőr

Jelenleg nagyon divatos alapanyag a lakkbőr is. Az utóbbi időkben nagyon népszerű lett a lakkbőrök használata mind a cipőknél, táskáknál és természetesen a pénztárcáknál is. Készítésénél a natúr kikészítésű bőrre egy tükörszerű réteget húznak, amely eltakarja a bőr eredeti karakterét, viszont színt és ragyogóan fénylő kinézetet ad az anyagnak. A pénztárca gyártáshoz készítenek lakkbőrt krokkó,levél,virág,lepke,stb. de a sima tükör lakk is jelenleg nagyon népszerű és eladható divatcikk. Arra, hogy ez az anyag valódi bőrből van, csak a hús oldalon levő valódi nappa bőr felület utal.

A legjobb bőr kikészítési eljárás

A legdrágább, de egyben a legtermészetesebb bőrkikészítési mód az úgynevezett növényi cserzés. A növényi cserzési eljárás a legjobban adja vissza a bőr felületének karakterisztikáját. Eddig a legszebb növényi cserzett marhabőröket Olaszországi bőrgyárakban készitik. Ezek általában kisebb méretű, magántulajdonú bőrgyárak, amelyek évszázados családi receptek alapján végzik a bőrök kikészítését. A legszebb férfi és női pénztárcák, levéltárcák növényi cserzésű bőrből készülnek.

 

Oldalak

Találatok rendezése

Kövessen minket Facebookon!

Partnereink